Æblekage

Skræl æblerne og skær dem i halve og snit dem halvt igennem som en hasselbach kartoffel. Eller som jeg gjorde her, brug en spiral-æbleskræller. Gnid æblerne med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. 
Pisk smør, sukker, æggeblommer og citronsaft lyst og luftigt. 
Sigt mel og bagepulver i, og saml dejen med mælken. 
Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i. 

Smør en 25. cm. springform. Kom dejen i og pres æblerne halvt ned i dejen, så den hvælver lidt op over æblerne, men de må ikke forsvinde helt. 

Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 min. 

Når kagen er kølet en lille smule af, smeltes abrikosmarmeladen i en lille gryde, og kagen pensles med den, så den bliver saftig og glinsende at se på. Fuldstændig som i konditorens vindue.

Servér den evt. med lidt kold creme fraiche.  

  • 60 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 1 citron, skal og saft
  • 200 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2-3 spsk. mælk

    4-5 æbler
  • 1 citron, saften
  • abrikosmarmelade

Kommentar