Kylling i klemme

Der er lidt arbejde i det, men du får et sprødt og saftigt resultat.

Min dejlige ven Jan Lund (ja ham slagteren) havde den bedste værtsgave med til mig en dag. En kyllingeklemme fra Portugal. Sådan én gad du godt at have, men du kan sagtens bruge sådan en, man griller fisk med.

Åben kyllingen fra ryggen, og følg fuglen hele vejen rundt med kniven langs knoglerne. Pas på ikke og prikke hul i skindet. Fjern også lårbensknoglen, men lad bare den lille knogle i underlåret og vingebenet sidde tilbage.

Fyld så indersiden op med alt det du kan lide i form af krydderurter, hvidløg, citronskal etc. husk salt og peber. Læg den sammen, så den igen ligner en kylling, og pres den sammen mellem ristene. Krydr ydersiden med olie, salt og peber.

Grill den nu på en varm grill, og gerne tæt på gløderne. Så får den godt med farve og bliver dejlig sprød på skindet. Vend den ofte, og sørg for, at den ikke bliver brændt. Men den skal ha´ godt med farve. Den skal ca. have en halv times tid i alt.

Lad den trække i ti min, inden den tages ud af risten og skæres i grove stykker. Servér den med en salat eller lidt grillede grøntsager. Den vil elske lidt chutney eller pesto på siden.

 

  • 1 kylling
  • 1 håndfuld krydderurter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron, skallen af
  • salt og peber
  • En risteklemme. Den slags man også bruger, når man griller fisk.

Kommentar