Nytårssnack...

Kog vagtelæggene i 3 min og køl dem af i koldt vand. Eller pocher dem i vand tilsat salt og eddike. 

Mayonnaisen piskes sammen ved at komme æggeblommer, salt, lime og sennep i en skål. Pisk til blommerne trækker lidt spor som ved meget letpisket flødeskum. Tilsæt olien lidt ad gangen, indtil konsistensen er fast men ikke for stiv. Bliver den for tyk, kan den justeres med ganske lidt vand. Er den for tynd, kan den måske tage lidt mere olie. 

Smag den til med peber og Piment d´espelette. 

Pil æggene og vend dem i mel, æg og rasp. Friter dem i olie til de er gyldne. Drys dem med salt, mens de er varme. 

Servér dem med mayonnaisen. 

 

  • 12 vagtelæg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket
  • 3 spsk. panko, japansk rasp

    Mayonnaise:
  • 2 past. æggeblommer
  • 1 tsk. limesaft
  • 1 tsk. grov sennep
  • 1 tsk. limeskal, revet
  • Salt og peber
  • Piment d´ espelette, tørret mild chili
  • 3 dl. vindruekerneolie

    Flagesalt

Kommentar