Sprød dessert...

Pisk æggehviderne op i en røremaskine til de er fulde af bobler. Drys sukkeret i forsigtigt og pisk ca. 5 min. på høj hastighed, til sukkeret næsten er opløst. Tag skålen af maskinen, og sigt flormelissen i hviderne, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt aflange ”pølser ud på en bageplade med bagepapir, i den størrelse du synes er rar. Sæt dem mindst 6 timer gerne natten over ved 50 grader med ovndøren på klem, så fugten kan slippe ud. 

Kog bær, sukker og vand sammen hver for sig i ca. 20 min. , så du både får en fin rød hindbærpuré og en mørk med brombær. Blend puréerne og sigt dem, så kernerne fjernes. Køl puréen af, og vurder om konsistensen er tyk nok til at kunne formes til små toppe med en sprøjtepose eller en lille ”sutteflaske”. Er den for tynd, kan den jævnes med lidt maizena. 

Kom marmelade og flormelis i fløden, og pisk den stiv. 

Anret to af marengsne ved siden af hinanden. Kom evt. en lillebitte klat flødecreme under, så de ikke skrider væk fra hinanden. 

Kom en ”pølse” af fløden ovenpå i samme tykkelse, og anret lidt bær evt. halverede og mynte på toppen. Pynt med små toppe af bær-puré rundt omkring. 

 

  • Marengs:
  • 100 g æggehvider
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis

    250 g brombær
  • 250 g hindbær
  • 200 g sukker
  • 1 dl. vand

    1 spsk. rød marmelade
  • 1 spsk. flormelis
  • 3 dl. piskefløde

    Lidt ekstra bær til anretningen.

    Lidt mynteblade

Kommentar