Svinebryst - kål - æbler

Start med at brune svinebrystet godt og hårdt af på begge sider. Krydr det med salt og peber og læg det på et stykke bagepapir i en dyb bradepande. Kom øl, most og cider på, og læg endnu et stykke bagepapir på toppen. Læg en tilsvarende bradepande på toppen, så brystet bliver tilberedt ved 140 grader i 2-2,5 time. under pres. 

 Æbler skæres i halve uden kernehus og skæres pænt til, så de får nogle lige kanter. Rids æbleskrællen på kryds og tværs, og pensl dem med lidt af honningen, salt og peber. Bag dem møre i ca. 20 min. i ovnen sammen med brystet. 

 Steg kålen af på en pande i kort tid. Den må ikke falde sammen, men skal være sprød og have fået lidt farve. 

Skær brystet i klodser på 4x4 cm. 

Anret kålen nederst på tallerkenen, og læg brystet på toppen. 

Rør en dressing af ingredienserne så den skiller og dryp den over og omkring kålen. Skær løgene i små ringe og drys dem over retten.

 

  • 1 kg. svinebryst uden svær
  • 2 dl. æblemost
  • 1 dl. æblecidereddike
  • 2 dl. øl
  • Salt og peberkorn.

    500 g palmekål, plukket fra stilken, skyllet og slynget.
  • 2 skalotteløg, i fine tynde skiver

    2 spsk. grov sennep
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 6 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • salt og peber

    4 æbler

Kommentar