Vi er ikke en restaurant


Mine ti år i Kongehuset sluttede både fordi jeg har gået med drømmen om Rå i maven, men jo også fordi jeg i januar 2015 brækkede nakken ved en ulykke og blev delvist lam.

I 2015 startede jeg således virksomheden RÅ op sammen med min hustru, Annette Heick. Vi har bygget Huset Rå fra bunden - et koncepthus, som er udgangspunkt for de produkter vi udvikler, herunder konferencer og kokkeskoler udelukkende henvendt til firmaer.

Under det årlige folkemøde åbnede vi i 2017 en pop-up restaurant på folkemødepladsen blot 80 meter fra huset i Allinge. I de fire folkemødedage fungerer Huset Rå som et private diningroom, som kun kan besøges ved forudbestlling.

Med mig ind i Rå tager jeg ti års erfaring med et køkken, der har bestået af mange elementer. Ikke kun det franske, som jeg er rundet af men også udfordringen hver dag at lave mad til en familie, som værdsætter både det traditionelle og det eksperimenterende.

Med over i Rå tager jeg en viden om, hvordan man optimerer sine måltider ved dels at dyrke grønt selv – jeg har jo været forkælet at kunne plukke løs i Fredensborg Slots fantastiske køkkenhave – og dels ved ikke at lade noget gå til spilde. Prins Henrik har altid været meget obs på at bruge rester. Det er vigtig viden i en tid, hvor vi fokuserer på madspild.

Visionen for Rå er at skabe et helt miljø omkring maden. Lige fra kogebøger til kokkeskole til fremstilling af tableware, altså ting man bruger i køkkenet eller til at dække bord med. Her på sitet kan man holde sig orienteret, og man kan følge os på Facebook og Instagram.